Hvad gør parcelhuskvarterne ved byens udvikling?
Hvad gør parcelhuskvarterne vedbyens udvikling? Er de nødvendige? Kan de transformeres til noget, der bidragerpositivt til byernes vækst?
Er der behov for at fortætte parcelhusområdet, og hvordan gøres dette uden at skal omdanne eksisterende infrastruktur, der bygger på bilen. Er fremtiden, at den kollektive trafik udvides så meget, at veje bliver unødvendige og kan erstattes af grønne områder og mere biodiversitet?
Udgangspunktet er en nyopstået boligtypologi og æstetik, som bygger videre på parcelhuset og det klassiske parcelhuskvarter – men i en transformeret form. Her arbejdes der med en tættere bebyggelsesstruktur, større diversitet og muligheden for at frigøre grønne arealer, fordi det samlede fodaftryk kan holdes uændret.
Denne nødvendige transformation af parcelhuset handler ikke kun om at bygge med større hensyn til klima og miljø. Det er også et opgør med sociale normer og en mulighed for at skabe mere inkluderende boligområder, hvor lavindkomstgrupper ikke udelukkes. Øget mangfoldighed er en væsentlig faktor i udviklingen af den gode by – og har positive sideeffekter, der rækker langt ud over boligen: Det styrker folkeskoler, fritidstilbud og foreningsliv, som ofte er forankret i netop parcelhuskvartererne.
I den nye version af parcelhuset og dets omgivelser åbnes der for en større social spændvidde og nye måder at bo sammen på – til gavn for både fællesskab, byudvikling og bæredygtighed.
”Et parcelhus er pr. definition et fritliggende hus, der ligger på sin egen matrikel. Det er udformet som beboelse til én familie og har egen have.” - Bolius


Kontaktformular
Vi glæder os til at høre om dit dine drømme. Her er intet projekt for stort eller småt.
Uanset opgavetype er det gennemgående tema for vores tegnestue kvalitet og ordentlighed. Det er samtidig de overordnede parametre, der præger rådgivningen hele vejen igennem fra den indledende snak til det færdige resultat.