Faser
En byggeproces kan ofte virke lang og uoverskuelig, derfor har vi samlet de forskellige faser, så du kan få overblik. Som kunde hos os følger vi dig også altid tæt i forløbet og guider dig, så du kan træffe dine beslutninger på et oplyst grundlag
Skitsemøde
På et første møde får vi mulighed for at møde hinanden, og vi får set de eksisterende rammer og den kontekst, vi skal forholde os til. Vi vil herefter ud fra jeres inputs, skitsere muligheder og forklare processen samt komme ind på økonomien i et givent projekt. Vi kalder det et skitsemøde og afsætter 2 timer.
Med fra mødet får I løse håndskitser, der illustrerer ideer, koncepter, forskellige muligheder samt et økonomisk groft skøn over det omfang, vi når frem til i fællesskab.
Alt sammen er med til at afklare projektets omfang, og udover selv at blive mere afklarede med jeres muligheder, kan I evt. bruge afklaringen fra mødet til en finansieringsnak med banken.
Da vi ønsker at være en samarbejdspartner, der leverer rådgivning fra start til slut, har vi en interesse i, at projektet er byggeteknisk såvel som økonomisk realiserbart. Husk dog, at selvom vi synes, at økonomien er en vigtig del af beslutningsprocessen, så omfatter vores rådgivning ikke budgetansvaret.
Skitseprojekt
Efter vores indledende møde vil næste skridt være at få tegnet et egentligt forslag, men forinden er der behov for at komme lidt tættere på hvad det nøjagtigt skal indeholde. Derfor indledes processen med et ideoplæg, som er vores bud på, hvordan vi foreslår projektet løst ud fra skitsemødet.
Inden vi kan gå i gang med at tegne er der behov for at gennemgå evt. begrænsninger på grunden og for lokalområdet. Vi undersøger herunder evt. lokalplaner, kommuneplaner og servitutter, og implementerer evt. regler i den videre skitsering.
Vi benytter også ideoplægget til at tegne de eksisterende rammer op. Her benytter vi de eksisterende bygningstegninger som forefindes, og vi forbereder en præsentation af vores foreløbige arbejde for jer. Præsentationen kan afholdes fysisk på tegnestuen eller via Teams, hvor vi benytter online skitseringsværktøjer, så I kan følge med på skærmen under mødet.
Myndighedsprojekt
Det godkendte skitseforslag danner grundlag for næste fase, hvor vi vil klargøre og opgradere tegninger til en egentlig byggeansøgning, så byggeriet kan ansøges i den pågældende kommune.
Myndighedsprojektet indeholder:
- Gennemgang af lokalplan, tinglyste servitutter og kommuneplan
- Nødvendige tegninger til at ansøge om byggetilladelse
- Evt. dispensationsansøgning (vi afklarer allerede i skitseforslaget, om dette er aktuelt)
Hovedprojekt
Når myndighedsprojektet er godkendt og indsendt kan planlægningen af det egentlige byggeri planlægges. Denne såkaldte projekteringsfase munder ud i et hovedprojekt. Vi skal have aftalt hvorvidt det giver mening at opstarte denne fase som et overlap med byggesagsbehandlingen eller om vi skal vente til vi har indhentet byggetilladelsen – det afhænger af tidsplanen og hvor det specifikke projekt.
Et hovedprojekt består af to dele, dels beskrives projektet i tegninger og beskrivelser og efter- følgende laves udbud suppleret med tilbudslister, så der kan indhentes sammenlignelige priser.
Tilbudsindhentning & Entrepriseaftale
Selve tilbudsgivningen indledes når hovedprojektet er udsendt og indledes med en projektgennemgang på stedet, hvor der kan stilles spørgsmål og præciseres eventuelle uklarheder. Herefter starter en tilbudsperiode på ca. 4 uger, som munder ud i et tilbud fra hver af de indbudte firmaer. Vi varetager tilbudsindhentningen fra hovedentreprenører og opstiller priser i et overskueligt sammenligningsskema, og gennemgår delpriser, så I har det bedste udgangspunkt at vælge ud fra.
Herefter kan der være brug for at lave endnu en projektgennemgang for at sikre, at entreprenøren og dennes underentreprenører har det hele med, og er indforstået med opgaven. Vi udarbejder udkast til en entreprisekontrakt og når begge parter har underskrevet kan byggefasen indledes.
Tilsyn
Under byggefasen fører vi tilsyn og forestår byggemøder. Hovedentreprenøren er selv byggele- der, og vi er jeres byggerådgiver gennem hele forløbet og varetager også afleveringen til sidst.
Tilsynsfasen indeholder følgende:
- Fagtilsyn med det udførte arbejde og udarbejdelse af tilsynsnotat
- Byggemøder og afklaringsmøder efter behov
- Før-aflevering og mangelgennemgang med hovedentreprenøren
- Aflevering