Alt som er mit - er også dit
Hvordan udvikler man med udgangspunkt i landsbyens egenart?
Dette projekt er indsendt til en idékonkurrence fra Arkitektforeningen, hvor vi er kommet med vores bud på, hvordan man kan nytænke, løfte og puste liv i landsbyen igen. Her ser vi fællesskabet som den drivende generator for udviklingen. Vi har derfor foreslået en omdannelse af byens firlængede gårde. Deres placering som skaber mulighed for at udnytte den lukkede gårdsplads som fællesophold og orienteringen mod det åbneland eller de andre bebyggelser til områder med mere privat ophold. De lange smalle, dobbeltbelyste længer rummer godmulighed for indretning til boliger i varierende størrelser. Disse bygninger rummer en æstetisk og sansemæssig kvalitet som kommer fra historien, materialerne og placeringen en kvalitet som vil berige livet for menneskerne, der bor i dem.
Landsbyen er vores og vi lægger op til at fjerne de storeprivate arealer og den barriere det kan være at bevæge sig ud i det åbne land. Derfor arbejder vi med at minimere det private areal, så de private haver bliver mindre så man kan bevæge sig rundt i naturen mellem bygningerne ilandsbyen. Der etableres stier på og mellem markene omkring landsbyen så indbyggerne nemt kan gå ud i naturen.
Man skal bevæge sig mellem husene tæt på i græsset. Når man skal over til naboen må man gerne gå forbi og omkring.




Kontaktformular
Vi glæder os til at høre om dit dine drømme. Her er intet projekt for stort eller småt.
Uanset opgavetype er det gennemgående tema for vores tegnestue kvalitet og ordentlighed. Det er samtidig de overordnede parametre, der præger rådgivningen hele vejen igennem fra den indledende snak til det færdige resultat.